Belene.net - Новини от Белене и региона

Белене, АЕЦ Белене

БСП издига за кмет на Община Белене Момчил Спасов

Местната структура на БСП в Белене на свой пленум, провел се на 15 юли, издигна кандидатурата за Кмет на общината на Момчил Спасов, подкрепена и от ЗС „Александър Стамболийски”.
„Петър Дулев беше първият човек, който ме подкрепи при издигането на кандидатурата ми и застана зад нея”, каза Момчил Спасов и уточни, че не е член на БСП.
Един от приоритетите в работата му, ако бъде избран за Кмет на общината, ще е проектът АЕЦ „Белене”. „Трябва да се популяризират положителните страни на този проект. Голяма е икономическата му и социална значимост не само за града и региона, а и за страната. Вярвам, че като икономически проект, поставен на основата на проектно финансиране, той ще намери своя инвеститор. Ще провокирам отново дебата по темата с депутати, с министър-председателя, със специалисти. Ще поканя да се запознаят на място с площадка „Белене” членовете на парламентарната комисия по енергетика. Ще разчитам изключително много на помощта на народните представители от област Плевен и особено на г-н Петър Дулев. Убеден съм, че втората атомна електроцентрала ще е реалност”, категоричен е Спасов. Развитието на община Белене той вижда и в проектите, финансиращи се с европейски пари. Разработването и управлението на такива проекти е акцент в работата му през последните пет години. „Към момента Община Белене участва в изпълнението на проекти на стойност над 110 милиона лева като водеща организация или партньор в различни области - околна среда, пътна инфраструктура, здравеопазване, туризъм, спорт, културно-историческо наследство, социални дейности и др. Повече от половината от тези инвестиции и дейности, се очаква да се случат на територията на Община Белене в следващите 2 години”, коментира кандидатът на БСП за Кмет на общината ни. Други важни приоритети на община Белене според Спасов са запазване и подобряване финансовото състояние на болницата, разработването на общинския план за развитие за периода 2013-2020 г., младежките дейности, проектната готовност за следващия програмен период, стимулиране на гражданското участие в местното развитие и публично-частното партньорство.
Момчил Недялков Спасов е роден на 19 август 1974 година. По образование е икономист. Има дългогодишен опит в общинската администрация, където постъпва на служба през месец февруари 2000 година. Заемал е различни постове - главен инспектор „Защита на потребителите, лицензии и контрол в търговията и услугите”; главен експерт „Обществени поръчки и финансиращи програми”; началник отдел „Социално-икономическа политика”; Секретар на община Белене. От месец април 2008 година Спасов е заместник-кмет на община Белене с ресор финанси, разработване и управление на проекти, регионално развитие и обществени поръчки. След избирането на Петър Дулев за депутат в 42-рото НС, Момчил Спасов е временно изпълняващ длъжността Кмет на община Белене.
Частичните избори за Кмет на община Белене са насрочени с Указ №113/06.06.2013 г. на президента Росен Плевнелиев за 29 септември 2013 година.

Всички партии, коалиции и инициативни комитети, които ще издигнат кандидати за Кмет на община Белене на частичните местни избори на 29 септември 2013 година и желаят да публикуват информация за тях във вестник „Дунавски новини”, нека се свържат с Главния редактор на медията Ралица Господинова - лично, чрез електронната поща (e-mail: dunavskinovini@gmail.com) или чрез Фейсбук профила на ДН.

Ралица Господинова

Молим Ви да спазвате добрия тон и да пишете на кирилица, не мислим, че е много. Всички неуважаващи молбата ни коментари ще бъдат изтривани без предупреждение. Благодарим!
#2 На 02/11/2015 в 12:17 ч. Vasko написа:
Властта не развращава хората; глупаците, добрали се до нейните върховете, развращават властта. Бърнард Шоу
#1 На 29/08/2013 в 15:54 ч. gulef написа:
И на този приоритетът му е АЕЦ "Белене"... за следващите 20 години. Нещо ново не можа ли да измисли? Само мустака му липсва и ще почнат да го бъркат с Дулев.

Белене - град на 48

Прочети повече за Белене - град на 48 В продължение на три дни Белене отбеляза 48-та годишнина от обявяването си за град. Официалното откриване на празниците бе вечерта на 7 септември. Сред гостите на събитието бяха Председателят на 41...

Фотооко

Прочети повече за Фотооко Това е пространството през вход Б на блок 3/77 в Белене. Живеещите в него сами са превърнали тревните площи пред входа си в по-красиво място! Дано примерът им се последва от повече жители на града ...