Belene.net - Новини от Белене и региона

Белене, АЕЦ Белене

БСП издига за кмет на Община Белене Момчил Спасов

Местната структура на БСП в Белене на свой пленум, провел се на 15 юли, издигна кандидатурата за Кмет на общината на Момчил Спасов, подкрепена и от ЗС „Александър Стамболийски”.
„Петър Дулев беше първият човек, който ме подкрепи при издигането на кандидатурата ми и застана зад нея”, каза Момчил Спасов и уточни, че не е член на БСП.
Един от приоритетите в работата му, ако бъде избран за Кмет на общината, ще е проектът АЕЦ „Белене”. „Трябва да се популяризират положителните страни на този проект. Голяма е икономическата му и социална значимост не само за града и региона, а и за страната. Вярвам, че като икономически проект, поставен на основата на проектно финансиране, той ще намери своя инвеститор. Ще провокирам отново дебата по темата с депутати, с министър-председателя, със специалисти. Ще поканя да се запознаят на място с площадка „Белене” членовете на парламентарната комисия по енергетика. Ще разчитам изключително много на помощта на народните представители от област Плевен и особено на г-н Петър Дулев. Убеден съм, че втората атомна електроцентрала ще е реалност”, категоричен е Спасов. Развитието на община Белене той вижда и в проектите, финансиращи се с европейски пари. Разработването и управлението на такива проекти е акцент в работата му през последните пет години. „Към момента Община Белене участва в изпълнението на проекти на стойност над 110 милиона лева като водеща организация или партньор в различни области - околна среда, пътна инфраструктура, здравеопазване, туризъм, спорт, културно-историческо наследство, социални дейности и др. Повече от половината от тези инвестиции и дейности, се очаква да се случат на територията на Община Белене в следващите 2 години”, коментира кандидатът на БСП за Кмет на общината ни. Други важни приоритети на община Белене според Спасов са запазване и подобряване финансовото състояние на болницата, разработването на общинския план за развитие за периода 2013-2020 г., младежките дейности, проектната готовност за следващия програмен период, стимулиране на гражданското участие в местното развитие и публично-частното партньорство.
Момчил Недялков Спасов е роден на 19 август 1974 година. По образование е икономист. Има дългогодишен опит в общинската администрация, където постъпва на служба през месец февруари 2000 година. Заемал е различни постове - главен инспектор „Защита на потребителите, лицензии и контрол в търговията и услугите”; главен експерт „Обществени поръчки и финансиращи програми”; началник отдел „Социално-икономическа политика”; Секретар на община Белене. От месец април 2008 година Спасов е заместник-кмет на община Белене с ресор финанси, разработване и управление на проекти, регионално развитие и обществени поръчки. След избирането на Петър Дулев за депутат в 42-рото НС, Момчил Спасов е временно изпълняващ длъжността Кмет на община Белене.
Частичните избори за Кмет на община Белене са насрочени с Указ №113/06.06.2013 г. на президента Росен Плевнелиев за 29 септември 2013 година.

Всички партии, коалиции и инициативни комитети, които ще издигнат кандидати за Кмет на община Белене на частичните местни избори на 29 септември 2013 година и желаят да публикуват информация за тях във вестник „Дунавски новини”, нека се свържат с Главния редактор на медията Ралица Господинова - лично, чрез електронната поща (e-mail: dunavskinovini@gmail.com) или чрез Фейсбук профила на ДН.

Ралица Господинова

Молим Ви да спазвате добрия тон и да пишете на кирилица, не мислим, че е много. Всички неуважаващи молбата ни коментари ще бъдат изтривани без предупреждение. Благодарим!
#2 На 02/11/2015 в 10:17 ч. Vasko написа:
Властта не развращава хората; глупаците, добрали се до нейните върховете, развращават властта. Бърнард Шоу
#1 На 29/08/2013 в 12:54 ч. gulef написа:
И на този приоритетът му е АЕЦ "Белене"... за следващите 20 години. Нещо ново не можа ли да измисли? Само мустака му липсва и ще почнат да го бъркат с Дулев.

Нова инициатива за АЕЦ "Белене" от

Прочети повече за Нова инициатива за АЕЦ "Белене" от кмета град Белене - Петър Дулев Организиране на Международен форум около 20 януари 2013 година (дни преди датата за референдум) по темата АЕЦ „Белене”, предлага Кметът на крайдунавския град Петър Дулев. Съгласие за уч...

СОУ "Димчо Дебелянов" спечели финан

Прочети повече за СОУ "Димчо Дебелянов" спечели финансиране по НП "ИКТ В УЧИЛИЩЕ" В наше време достъпът до информационните технологии на учениците е неразделна част от тяхното образование. Навлизането на информационните и комуникационни технологии в училище оптимизира процеса на...