Belene.net - Новини от Белене и региона

Белене, АЕЦ Белене

Петър Дулев за кандидатурата си

- Г-н Дулев, номер 4 в листата на „Коалиция за България” за народни представители в 42-то НС от 15 МИР-Плевен. Какво означава това за Вас?

- За мен това място означава, че областната организация на Българската социалистическа партия отдава значението на Белене в едно бъдещо социално-икономическо развитие на България. Това означава едно признание за всичко това, което Общинската администрация, Общинският съвет и гражданите на община Белене са извършили до този момент. Това означава и признание за тежестта, която има Белене в област Плевен. Смятам, че е едно прилично място, избираемо е, за да може наистина представител на община Белене да отстоява интересите на гражданите на общината, която го е издигнала.

- Това място е и заради Вашата работа и Вашата личност. Номинацията Ви бе направена от местната структура на БСП. Как я приехте - емоционално или с умерен оптимизъм?

- Винаги съм казвал, че съм умерен оптимист, но смятам, че предложението, което моите съпартийци и членове на Българската социалистическа партия, и граждани, и млади хора вложиха в предложението да бъда издигнат, е едно признание не толкова за мен, а е следствие на това, което сме направили през всички мандати под мое управление, че наистина е направено нещо за хората. Номинацията ми аз приех и като задължение. Ако се получи да премина в нов статут след изборите, смятам че участието ми в народното събрание като народен представител ще даде възможност да се подпомогне решаването на всички проблеми, като подобряване на инфраструктурата от и към Белене, по-голямо и ползотворно сътрудничество с някои институции, за да може всичко, заложено в общинския план за развитие, да се реализира по-бързо.

- Сметките за бъдещия парламент отдавна са започнали. Коментира се, че водачът на листата за Плевенски избирателен район Стефан Данаилов ще се откаже от депутатско място. Всъщност, как стоят нещата?

- Не мога да кажа. Негово право е да направи избор. Засега не сме водили такива разговори. Нека да мине изпитанието на 12 май!

- Г-н Дулев, на кого ще разчитате на 12 май?

- Аз разчитам предимно на гражданите на Белене, които желаят Белене да стане отново ядрен енергиен център - такъв, какъвто беше преди няколко години. Разчитам и на гражданите на Плевен, които желаят Плевенска област да се развива, да ползва целия ресурс, който притежава и възможностите, които има. Всички знаем какво беше областта ни допреди няколко години - мощна икономика, мощна промишленост във всяко едно направление.

Разговаря Ралица Господинова

Молим Ви да спазвате добрия тон и да пишете на кирилица, не мислим, че е много. Всички неуважаващи молбата ни коментари ще бъдат изтривани без предупреждение. Благодарим!
#2 На 02/11/2015 в 10:02 ч. Vasko написа:
ТОЗИ ЛИ???? ТОВА НЕ Е ИСТИНА!!!! "а никой не иска в българския парламент да ни представляват хора, говорещи неистини." ЧУВАЛ СЪМ ЧЕ НЯКОЙ СИ ИСКАТ ДА Е ТАКА И СИ ГО ПРАВЯТ... И МИ СЕ СТРУВА ЧЕ ТОВА СА ЖАЛКИ,ТЕСНОГРЪДИ И НЕПОЧТЕНИ ХОРА , НО ДОРИ И ХИТРИ КАТО ХИТЪР ПЕТЪР...ТЯ ИСТИНАТА НЕ МОЖЕ ДА СЕ СКРИЕ...
#1 На 24/04/2013 в 10:31 ч. gulef написа:
Интервюто с г-н Дулев поставя няколко доста интересни въпроса, които, (странно защо) не са зададени, и ще се радвам, ако получа отговор: Г-н Дулев, какво точно успяхте да свършите с Общинската администрация и Общинския съвет през всички години, докато бяхте кмет, че получихте подобно "признание"? И какво точно направихте за хората? Каква е алтернативата за нашата община, ако все пак проектът за АЕЦ не бъде осъществен? Нужно е СЕГА да задаваме правилните въпроси и да получаваме адекватни отговори. Предизборните "бълнувания" за "мощна икономика, мощна промишленост във всяко едно направление" са силно преувеличени, да не кажа неистини, а никой не иска в българския парламент да ни представляват хора, говорещи неистини.

Подписан е договор за финансиране и

Прочети повече за Подписан е договор за финансиране изграждането на регионално депо На 22.08.201 година в МОСВ бе подписан договор за безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Околна среда 2007-2013” за изграждане на регионално депо за твърди битови отпадъци...

Петър Дулев "Посланик на енергийнат

Прочети повече за Петър Дулев "Посланик на енергийната ефективност" за 2013 г. Почетното звание "Посланик на енергийната ефективност" за 2013 година присъди Управителният съвет на сдружение "Общинска мрежа за енергийна ефективност ЕкоЕнергия" на Петър Дуле...